EFFICIENTERE DIENSTVERLENING VOOR BURGERS EN AMBTENAREN

Het digitale transformatie succesverhaal van Gemeente Asse

Ontdek hoe Flowlab de Gemeente Asse heeft geholpen bij het stroomlijnen van hun evenementenregistratie, materiaalverhuur en zaalreserveringen, wat resulteert in een efficiëntere en gebruiksvriendelijkere ervaring voor zowel burgers als ambtenaren.

De uitdaging

Een verouderd en tijdrovend systeem

Voor de implementatie van Flowlab was het beheer van evenementen, materiaalverhuur en zaalreserveringen in de Gemeente Asse tijdrovend en inefficiënt. De administratie verliep via papieren formulieren en invulbare Word-documenten, wat zorgde voor veel handmatig werk en een gebrek aan overzicht.


Een naadloze integratie van Flowlab-modules

Om aan de behoeften van de gemeente te voldoen, werden de modules voor evenementen, uitleendienst materiaal en zaalverhuur geïmplementeerd. Dankzij Flowlab's gebruiksvriendelijke platform konden burgers, verenigingen, ambtenaren en adviesverleners nu eenvoudig en snel aanvragen indienen en verwerken.

Samenwerking voor een betere ervaring

Flowlab werkte nauw samen met de Gemeente Asse om ervoor te zorgen dat het systeem aansloot bij hun specifieke behoeften. Dit betekende het doorvoeren van verbeteringen en optimalisaties op basis van feedback, wat resulteerde in een betere algemene ervaring voor alle betrokken partijen.

Tevreden gebruikers

Sinds de implementatie van Flowlab is het proces van evenementenregistratie, materiaalverhuur en zaalreserveringen aanzienlijk efficiënter geworden. De positieve feedback van zowel gemeentemedewerkers als burgers is een duidelijk teken van de meerwaarde die Flowlab biedt.

Een continue verbeterproces

De Gemeente Asse bleef betrokken bij de ontwikkeling en configuratie van Flowlab na de implementatie. Door het volgen van opleidingen en het nauwgezet opvolgen van verbetermogelijkheden, kon Flowlab nog beter inspelen op de behoeften van de gemeente en zijn gebruikers.

Een verhaal dat blijft groeien

Het succesverhaal van de Gemeente Asse met Flowlab is een perfect voorbeeld van hoe nauwe samenwerking en maatwerkoplossingen kunnen leiden tot een efficiënter en gebruiksvriendelijker systeem voor alle betrokken partijen. Dankzij Flowlab is de Gemeente Asse nu klaar voor de toekomst en blijft het haar digitale dienstverlening verder optimaliseren.

De samenwerking tussen Flowlab en de Gemeente Asse toont aan dat een doordachte implementatie van digitale oplossingen een aanzienlijke impact kan hebben op de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van de dienstverlening. Door nauw samen te werken en te focussen op maatwerkoplossingen, is het mogelijk om te voldoen aan de specifieke behoeften van een stad of gemeente. Het succesverhaal van Asse is een inspirerend voorbeeld voor andere steden en gemeenten die hun dienstverlening willen verbeteren en digitaliseren, en bewijst dat Flowlab een betrouwbare en effectieve partner is in dit proces.

Zit jouw gemeente nog een stukje in de middeleeuwen op gebied van digitalisering?

Innoveer met Flowlab!

Vraag je demo