EEN SUCCESVERHAAL MET FLOWLAB

Digitale transformatie in Heusden-Zolder

Ontdek hoe de gemeente Heusden-Zolder haar dienstverlening naar een hoger niveau tilde met Flowlab. Van omslachtige formulieren en administratie naar een gestroomlijnd, efficiënt en gebruiksvriendelijk digitaal loket: een verfrissende case die de kracht van samenwerking en innovatie toont.

De uitdaging 

Een verouderde aanpak

Heusden-Zolder kampte met een aantal knelpunten in hun dienstverlening: tijdrovende processen, lange formulieren en een gebrek aan opvolgstructuur voor evenementen, zaalverhuur en subsidies. Deze situatie vroeg om een moderne, efficiënte oplossing die zowel de burger als de ambtenaar ten goede zou komen.

Een vruchtbare samenwerking

Flowlab en Heusden-Zolder

Heusden-Zolder werkte proactief samen met Flowlab om de zaalverhuurmodule verder te ontwikkelen. Door hun inzet en betrokkenheid hebben zij niet alleen hun eigen situatie verbeterd, maar ook bijgedragen aan de optimalisatie van Flowlab voor andere lokale besturen.

Implementatie van Flowlab

Maatwerk voor Heusden-Zolder

De gemeente koos voor de modules zaalverhuur, evenementen en subsidies van Flowlab. Dankzij een naadloze koppeling met Mercurius van Cipal-Schaubroeck werd ook de facturatie geïntegreerd. Zo ontstond een totaaloplossing die perfect aansloot bij de behoeften van Heusden-Zolder.

Concrete resultaten

Efficiëntie en gebruiksgemak

Flowlab bracht tal van verbeteringen met zich mee: een beter overzicht van verhuurde locaties, een vereenvoudigde verwerking van dossiers en snellere communicatie met de aanvrager. Dit resulteerde in een gebruiksvriendelijker en efficiënter systeem voor zowel de burger als de ambtenaar.

Praktijkgericht

Vanuit de samenwerking

Deze case illustreert hoe Flowlab steeds vertrekt vanuit de praktijk van lokale besturen om haar software te verbeteren. Door nauw samen te werken met de eindgebruikers zorgt Flowlab ervoor dat haar oplossingen perfect aansluiten bij de noden van steden en gemeenten.

Het succesverhaal gaat verder

Heusden-Zolder is slechts één voorbeeld van de vele steden en gemeenten die hun dienstverlening succesvol hebben gedigitaliseerd met Flowlab. Deze samenwerkingen zorgen voor een voortdurende innovatie en verbetering van het platform, zodat lokale besturen over heel Vlaanderen kunnen profiteren van een efficiënte en gebruiksvriendelijke digitale dienstverlening.

De case van Heusden-Zolder toont aan dat een succesvolle digitale transformatie mogelijk is door samenwerking, innovatie en een gebruiksvriendelijk platform als Flowlab.

Hard aan het werk!

Momenteel is Heusden-Zolder nog bezig met de implementatie van hun evenementenloket en subsidieflow van Flowlab.

Zaalverhuur is wel reeds actief.


Heeft jouw gemeente zelf nood aan een (beter) digitaal loket? Contacteer ons!

Neem contact op!