MOL INNOVEERT DIGITAAL

Efficiënte communicatie en eenvoudige processen dankzij Flowlab

De gemeente Mol zocht naar een efficiënte manier om hun groeiende aantal evenementen en materiaalaanvragen te beheren. Door een samenwerking met Pixeo en de implementatie van Flowlab's evenementen- en materiaalmodule, wisten ze hun communicatie en processen te stroomlijnen. In deze case study bespreken we hoe Mol de uitdagingen op het gebied van digitalisering aanging en een succesvolle transformatie doormaakte.

Uitdaging

Betere digitalisering en communicatie

Mol wilde hun digitalisering naar een hoger niveau tillen en zocht naar manieren om de communicatie tussen interne diensten, brandweer, politie en burgers te verbeteren. Dankzij Flowlab konden ze hun processen stroomlijnen en een gebruiksvriendelijk platform creëren voor zowel ambtenaren als burgers.

Samenwerking

Van idee tot realisatie 

Mol was één van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van het evenementenloket, samen met Kasterlee, Balen en Dessel. Door nauw samen te werken met Pixeo, bouwden ze een systeem vanaf de grond op dat perfect aansluit bij hun behoeften.

Implementatie

Evenementen- en materiaalmodule

Flowlab's evenementen- en materiaalmodule werden geïmplementeerd in Mol, waardoor het beheer van evenementen en materiaalaanvragen eenvoudiger en efficiënter werd. Deze modules zijn al geruime tijd succesvol in gebruik.

Resultaten

Overzicht en gestroomlijnde communicatie

Dankzij Flowlab kan Mol nu eenvoudig het overzicht bewaren over hun vele evenementen en materiaalaanvragen. Bovendien heeft het platform de communicatie tussen alle betrokken partijen sterk verbeterd, wat zorgt voor een betere samenwerking en tevreden burgers.

Positieve feedback

Tevreden ambtenaren en burgers

Mol heeft positieve feedback ontvangen van zowel hun medewerkers als burgers over het gebruik van Flowlab. Het platform wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie, wat bijdraagt aan een betere dienstverlening.

Proactieve partner

Mol en Flowlab

Mol is altijd een zeer proactieve partner geweest in de ontwikkeling van Flowlab. Door nauw samen te werken en te blijven innoveren, zorgen ze ervoor dat het platform continu wordt verbeterd en aangepast aan de behoeften van de gemeente en haar inwoners.

De gemeente Mol toont aan dat digitalisering en effectieve communicatie hand in hand gaan. Door samen te werken met Pixeo en Flowlab, hebben ze een succesvolle digitale transformatie doorgemaakt die zowel ambtenaren als burgers ten goede komt. Met hun proactieve houding en constante innovatie blijft Mol een voorbeeld voor andere steden en gemeenten in Vlaanderen.

Heeft deze case je interesse gewekt? Ben je ook op zoek naar een oplossing voor jouw gemeente?

Vraag dan een demo aan!

Vraag je demo